

Kapadokya Gizemini Kataloglarına Yansıtıyor
Sekiz yaşından beri Almanya'da yaşayan ve uzun yıllar sanatın değişik dallarında çalışmakla beraber, sonraki yıllarda stilistlik, moda ve dikim üzerine aldığı eğitimlerle kendine ait tarzını oluşturan Müşerref Kargin, 10 yıldan beri Stutgart'ta atelyesi -mağazası ve değişik şehirlerdeki mağazalarda oluşturulan ayrı bölümlerde tasarımlarını Alman kullanıcılara ulaştırıyor.
Tasarımları ve oluşturduğu hepsi birbirinden özel kreasyonları ile Avrupa'da pek çok ülkede beğeni kazanan Kargin, yeni koleksiyonu ile Avrupa'dan sonra Amerika ve Asya ülkelerini de hedefliyor. Müşerrref Kargin tasarımlarını uygularken onlara verdiği olumlu enerjinin kıyafetlerini giyenleri etkilemesini ve onlarda hayat bulmasını amaçladığını belirtti.
Keten, pamuk, ipek ve yün gibi doğal malzemeler, uçuşan dantelleri, iğne oyaları ve el işi aksesuarların tasarımlarının vazgeçilmez parçaları olarak ele alan Kargin, tasarımlarına verdiği 'Suuf Design' isminin, Sufizm öğretisiyle harmanlanan dervişlerin dönmesiyle oluşan olumlu enerjinin evrene dağılmasındaki felsefeye benzer bir şekilde, tasarımdan üretime kadar emeği geçen herkesin kıyafetlere verdiği olumlu enerjinin kullanıcıya ulaştığını düşündüğünü vurguluyor.
Büyük bir özveri ve uğraş ile hazırladığı yeni kreasyonunu, gizemli vadileri, yüzlerce yıl, insanların milyonlarca yıl doğanın ince ince işlediği peri bacaları ve mağaralarıyla ünlü Kapadokya bölgesine katalog çekimleri için gelen Müşerref Kargin, bu coğrafyayı dünyadaki pek çok insana ulaştırmak istediğini ifade ediyor.
Çekim mekanı olarak Ürgüp'teki Meleklerevi Oteli ve eşsiz güzellikteki vadileri ile Saruhan Kervansarayı'nı kullanan Kargin, bölgenin müthiç çekiciliğinin kendisini etkilediğini dile getiriyor. Berlin -Paris ve Dubai fuarlarında tasarımları sergilenen, Almanya ve Fransa'da yılda iki defa defileler düzenleyen Müşerref Kargin, Kapadokya'da çektiği katolog fotoğrafları için Almanya'da yaşayan manken Julia Franziska Hartman'ı yüzlerce manken arasından seçti.
Fotoğraf çekimleri Ronny Frank Buck tarafından yapılan ve güzellik uzmanı Silke Schöpfer'un destek verdiği katolog çekimi 2 günde tamamlanacak.
samanyoluhaber









Facebook
Google
Yahoo
Digg
Del.icio.us
Twitter













