İshali Ne Keser? İshal Nasıl Kesilir?

Birçok kişi su gibi ishale ne iyi gelir sorusunu cevabını merak ediyor. İshal olanlar bu durumun hemen kesilmesi için besin tüketimine yönelmektedir. İshal kesilmesine iyi gelen besinler kabuksuz elma, havuç, muz, pirinç çorbası ve lapası, patates haşlama, yoğurt olarak bilinir. İshali kesmek için limonlu kahve de tercih edilir.

Crp Nedir? Crp Yüksekliği Neden Olur? Crp Nedir? Crp Yüksekliği Neden Olur?

İshale iyi gelebilecek yiyecekler nelerdir?

Baharatlı veya yağlı yiyecekler bağırsakları tahriş edebileceğinden, ishal olan kişiler hafif yiyecekler yemeleri önerilir. İshale iyi gelebilecek bazı yiyecekler şöyle sıralanabilir:

  • Yulaf ezmesi, buğday kreması veya pirinç lapası gibi sıcak tahıllar
  • Muz
  • Elma püresi
  • Sade beyaz pirinç
  • Ekmek veya yağsız tost
  • Haşlanmış patates

Bu tür yiyecekler özellikle ishalin ilk gününde yardımcı olabilir.

Öte yandan probiyotikler, bağırsaktaki iyi ve kötü bakteri dengesini iyileştirerek sindirime yardımcı olur. İshal olan kişiler miso veya lahana turşusu gibi süt ürünü olmayan probiyotik kaynaklarını tüketebilir.

Bebeklerde İshal Yapan Durumlar Nelerdir?

Bebeklerde ishal yapan durumlarda bir tanesi de beslenmedeki bozukluklardan kaynaklanmaktadır. Bunun yanında bağırsak enfeksiyonları, alerjen sebepler de bebeklerde ishale neden olabilir.

Bebeklerde ishal nasıl geçer?

Bebeklerde ishale ne iyi gelir, nasıl geçer en çok aratılan konular arasında yer alır. İshal olan çocuk emzirme dönemindeyse mutlaka anne sütü almalıdır. Anne sütü, ishalden koruyan önemli bir besin kaynağıdır. Anne sütü alan bebekler daha çabuk iyileşmektedir. Eğer çocuk 6 aydan büyük ise ishal durumlarında ev yoğurdu, patates püresi, pirinç lapası ve muz püresi verilebilir. İshal döneminde çocuklara yağlı ve şekerli besinler verilmemeli, yukarıda bahsedilen ishale iyi gelen yemekler tercih edilmelidir. Çocuklarda yaşanan ishal durumlarında doktor onayı olmadan kesinlikle antibiyotik tedavisi uygulanmamalıdır.