24 Mayıs 2012 Perşembe
Tuncay Şanlının sevgilisi hostes çıktı
Alexten Zico açıklaması: Beşiktaşa gidebilir
Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi ayrıldıklarını açıkladı
Can Bonomo Eurovisionda kostümlü provanın birincisi oldu

Kemal ÜRKMEZ / haber50

Irak’a gelen demokrasi, Suriye’de gelsin mi?

30 Ocak 2012 Pazartesi 09:24

 

Farkında olunmayan veya farkında olunup ileride kontrol altına alırız yaklaşımı içinde bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasındaki gelişmelerin güvenliğimiz aleyhine geliştiğinin artık birileri farkına varmalıdır.

 

ABD  de başta olmak üzere Batı Türkiyesiz  ;Ortadoğu  projesi kapsamında Suriye ye müdahale etme imkanı içinde değil. Nedeni,Rusya ve Çinin Suriye’ye müdahaleye sıcak bakmaması.Öyleyse ne yapmalılar.Türkiye NATO üyesi olduğuna göre Türkiye-Suriye arasında bir itilaf savaşa dönerse NATO anlaşmaları gereği ABD ve Batının müdahalesi önündeki engel kalkmış olacak.ABD gelip Suriye’ye demokrasi getirecek..!

 

Bu büyük oyun ne yazık ki bugünün yöneticileri tarafından gerektiği ölçüde değerlendirilmemektedir veya bizce sebebi meçhul baskıya direnç ortaya konulamamaktadır.

 

Dışişlerimiz, Sn. Bakanın “ Osmanlı hinterlandı arzusu” duygu ile gerçekleri karıştırdığı bir siyasi süreç içinde gidip gelmektedir.

 

BOP projesine meftun olan Türkiye idarecileri, sıranın İran’da halledildikten sonra Türkiye’ye gelecek yorumları daha ne kadar kulak ardı. Edebilecektir.

 

Özelleştirme adına Türkiye’nin limanları kontrolden çıktı tespitlerine çok şiddetli tepkiler verileceği gerçeği değiştirmemektedir.

 

Bağrımıza çakılan incirlik üssü  kontrol edilme sıkıntısı içinde iken  bu yetmezmiş gibi yeni risklere girmek doğru bir yolmu.?

 

ABD’nin bir yetkilisi” İran’ın yeraltı tesislerini vurmak üzere yeni silah çalışması içindeyiz yakında onu gerçekleştireceğiz” diyor.

 

Demek ki ABD orta doğuda masum bir politika peşinde değil.

 

Suriye kendi halkına karşı doğru bir yönetim içindemi, hayır ancak benim dikkate getirmek istediğim konu  boyutu bunu aşmaktadır.Esas amaç  Türkiye’yi  kuşatma ve hareketsiz bırakmadır.

Bu yazı toplam 396 defa okunmuştur
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
MAGAZİN