24 Mayıs 2012 Perşembe
Tuncay Şanlının sevgilisi hostes çıktı
Alexten Zico açıklaması: Beşiktaşa gidebilir
Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi ayrıldıklarını açıkladı
Can Bonomo Eurovisionda kostümlü provanın birincisi oldu
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnternet kullanıcılarına unutulma hakkı
26 Ocak 2012 Perşembe 15:46

İnternet kullanıcılarına 'unutulma hakkı'

Hayatın her alanında gün geçtikçe artan internet kullanımın bağlı olarak siber suçların da arttığına işaret eden Yıldırım, ekonomik her 4 suçtan 1'inin sanal ortamda işlendiğini söyledi. Yıldırım, son 2 yılda sanal ortamda işlenene ekonomik suçlarda yüzde

Bundan böyle AB hukukuna yeni bir tabir giriyor: Unutulma hakkı... Avrupa Komisyonu, Facebook gibi sitelere şahsi bilgilerini girenlerin eğer isterlerse gelecekte bu bilgilerin tümünün silindiğinden emin olabilmelerini istiyor.

İnternete fotoğraflarını koyan, başkaları ya da kendi hakkında görüşlerini yazan kişiler, bu tip bilgilerin ileride itibarlarını zedeleyebileceği korkusunu yaşabilliyor. Örneğin artık birçok iş yeri yeni eleman ararken Facebook gibi sitelerden bilgi toplamaya çalışıyor.

KİŞİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLER SİLİNMEYECEK
Avrupa Komisyonu, bilgisayar kullanıcılarının kendi koydukları bilgilerin daimi olarak silinmesini talep etme hakkı olduğunu savunuyor. Ancak bir kişi, blog ya da gazete makalelerinde kendi hakkında eleştirel görüşlere yer veren bilgilerin internetten silinmesini talep etme hakkına sahip değil.

Komisyonun hukuki işlerden sorumlu üyesi Viviane Reding, yasalaşmasını istedikleri bu teklifin internete güveni artıracağını ve dijital pazara katkı sağlayacağını söyledi. Avrupa Komisyonu ayrıca, şayet bilgisayar korsanları bir kullanıcının hesabına girmeyi başarırsa, site işletmecilerinin bunu müşterilerine 24 saat içerisinde bildirmesini istiyor.

İNTERNET ŞİRKETLERİNİ RAHATSIZ ETTİ
Bazı internet şirketleri önerilere kaygıyla tepki verdi. Yeni kuralların getirdiği zorunlulukların işlerini yavaşlatacağını ve büyümelerini engellemesinden korktuklarını dile getirdiler.

Brüksel merkezli Komisyon, önerdikleri yasayı çiğneyen internet şirketlerinin yıllık küresel kazançlarının yüzde 2'sine varan oranda para cezasına çarptırılmasını talep ediyor -BBC türkçe-

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
MAGAZİN