Güzel Sözler

Güzel sözler insanları iyi hissettirebildiği gibi, onlara yol da gösterebilmektedir. Bu tür sözler her daim insanların yararınadır. İster bir sanatçının söylediği bir söz olsun, isterse de değer verdiğimiz bir kimsenin bize söylediği bir söz olsun, her daim kendimizi iyi hissettiren özelliğe sahiptirler. Kendimizi kötü hissettiğimizde ya da hayatımıza nasıl yön vereceğimizi kestiremeyeceğimiz zamanlarda bu sözler biraz da olsa bizlere destek olmaktadır. Bu zor zamanlar insanlarda bıkkın bir hale, mücadeleden vazgeçmiş bir yapının oluşmasına neden olmaktadır. Gayet önemli olan bu durum insanın hayatını yaşamasına engel olmakta ve bu sırada da etrafımızdaki insanları da etkileyebilmektedir. Güzel sözleri kimin söylediğine, dolayısı ile özelliğine göre ikiye ayırmamız mümkündür:

Sanatçıların Söylediği Güzel Sözler

Güzel sözler, edebi sanatlar içerisinde eser üreten hemen hemen tüm sanatçıların bu eserleri içerisinde bolca bulunan sözcük gruplarıdır. Sanatçı doğası gereği, insani duyguları gözümüzde canlandıran ya da anlattıkları o duyguları okuduğumuz anda bize de hissettirebilen sözcük kullanımı ustalarıdır. Her insanın başından hayatları boyunca iyi ve kötü hissettiren birçok türde olay geçmiştir. Elbette sanatçılar da aynı tecrübeleri yaşamış, kimi kitap, kimi şiir, kimi resim, kimi de beste yaparak bu sevinç ve hüzünlerini kendileri ile aynı hissiyattan geçmiş insanlarla paylaşmışlardır. İnsanlar da bu kitapları okuyarak, resimlere bakarak ve müzikleri dinleyerek sanatçıların tecrübelerini paylaşıyorlar aynı zamanda kendi duygularını da bu şekilde ifade edebiliyorlar. Sanatçılar, özellikle edebi alanda eserler üreten yazarlar ve şairler, edindikleri deneyimlerden çıkardıkları sonuçları ya da çözümleri sanatsal bir biçimde güzel sözlere dönüştürerek hem beyinlere, hem de insanlara oldukça yararları olmuştur.

Sevilen İnsanların Söylediği Güzel Sözler

Sevilen insanlardan gelen güzel sözler her daim iyileştirici etki yapmaktadır. Çünkü bu insanlar manevi dünyamızda önemli yer tutarlar ve kendilerinden gelen her türde söz ve davranış bizlerde büyük etki bırakmaktadır. Yalnız olmadığımızı hissetmek, destek aldığımızı görmek tüm insanların ihtiyaç duyduğu durumlardır. Güzel sözler, insan hayatını ve ruhunu da güzelleştiren, onlara yaşama sevinci veren sözlerdir. Hepimiz bol stresin ve her türlü duygunun yoğun yaşandığı yaşamlar sürmekteyiz. Bizleri fark ettirmeden kötü etkileyen ve yoran bu hızlı duygu geçişleri ve sürat, hem fiziksel hem de psikolojik olarak bizleri kötü etkilemektedir. Tüm bunların arasında sürüklenirken değer v erdiğimiz kişiden gelen bir söz bize kendimi anında iyi hissettirmektedir. Bu durum aslında anlatınca garip gelse de sevginin ve sevilmenin ne kadar önemli olduğunu bizlere anlatmaktadır.