Motorlu araçlar icad edilip, günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu günden bu yana, trafik çözümleri için üretilen en büyük icatlardan birisi belki de en önemlisi halk arasında göbek olarak tabir edilen dönel kavşaklardır.
 
Dönel kavşakların tarihi 20. Yüzyılın başlarına kadar dayanmaktadır. 1904 yılında yapılmış olan New York’taki “Columbus Circle” dünyanın ilk dönel kavşağı olarak kabul ediliyor. Avrupa’da ise 1907 yılında yapılmış olan Paris’teki “Place Charles de Gaulle” ilk olarak kabul edilir.
 
Dönel kavşaklar hakkında yapılmış olan 40 tane araştırma gösteriyor ki, dönel kavşaklar ölümlü ve yaralanmalı kazaları % 85’e varan oranlarla azaltabilmektedir. Bunun nedeni ise dönel kavşaklar sayesinde kavşağa gelinen hızın daha düşük olması ve kavşaktaki bütün araçların aynı yönde olması olarak açıklanıyor.
 
Feci kazaların önüne geçilmesinin haricinde dönel kavşakların pek çok önemli faydaları mevcut. Mantıklı alan kullanımını ve basit yapısı sayesinde muazzam oranlarda maddi tasarruf sağlanması en önemli artısı. Dönel kavşaklar dur-kalkları minimize ederek çevrenin korunmasına da yardımcı olmakta.
 
Ülkemizde pek çok yerde dönel kavşak olmasına rağmen nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz için yukarıda bahsettiğimiz artılardan faydalanamıyoruz, dönel kavşak yapıp dört bir tarafını trafik ışıklarıyla donatıp, dönel kavşağı atıl bir hale getirip bütün mananın kaybolmasına neden oluyoruz.
 
Bu durum ne yazık ki Nevşehir’de de çok farklı değil örneğin yakın zamanda mevcut döner kavşağı gerektiği gibi kullanamadığımız için yüksek bir meblağa mal olan Şifa Kavşağı yapılmak zorunda kalındı. Dönel Kavşağın kullanılması konusunda Türkiye’de ileri seviye de olan örnek şehirlerimizden birisi Konya, umarım yakın zamanda Konya’nın çalışmaları ve tecrübeleri Nevşehir’e ve bütün Türkiye’ye de örnek olur.
 
Son olarak dönel kavşağın aslında çok kolay olan kuralları nelerdir kısaca değinelim.
 
Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir. Bu en önemli kural ve ne yazık bu kural çoğu kimse tarafından bilinmemekte hâlbuki biraz düşünülse doğru olanın bu olduğu herkes tarafından fark edilir.
 


Dört yolun kesiştiği bir dönel kavşakta sola veya geriye dönecek araçlar eğer yol çift şerit ise sol şeride geçerler eğer tek şeritli yol ise yolun sol tarafına yaklaşırlar. Düz gidecek araçlar ve sağa dönecek