Ajda Pekkan Kaç Yaşında? İşte ayrıntılı biyografisi Ajda Pekkan Kaç Yaşında? İşte ayrıntılı biyografisi
Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

24. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçilmiş 62.Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.
25. ve 26. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi.
Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Hükümet) Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.
Akdoğan, 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yalçın Akdoğan
Yalçın Akdoğan 22 Eylül 1969 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Babasının arı Reşit, annesinin adı ise Fatma'dır. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olmuştur. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun olmuştur. Ardından Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamlamıştır.
Gazetecilik
Milliyet Gazetesi'nde staj yaparak gazeteciliğe başlamıştır. İç Anadolu gazetesini çıkarmıştır ve Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yapmıştır. Star Gazetesinde kendi adı ve Yasin Doğan müstear ismiyle yazılar kaleme almıştır. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yapmıştır.
 
Siyasal kariyeri
Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulu'nda ders verdi.
 
Başbakan yardımcılığı
29 Ağustos 2014 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında oluşturulan 62. T.C. Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atanmıştır. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.