Kemal Kılıçdaroğlu Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Okul Mezunu? Kemal Kılıçdaroğlu Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Okul Mezunu?
1962 yılında Kağızman’ın Bulanık köyünde doğdum. Kağızman Lisesi’ni bitirdikten sonra, kazandığım İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldum. 7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde muhtelif kademelerde çalıştım.

Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldım. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiğim Milletvekilliği Aday Adaylığıma kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundum.

Görev yaptığım süre zarfında;
Birçok gemi ve liman projesinin yanı sıra, Kars Havaalanı’nın yenilenmesi de dahil birçok havaalanının yapımını gerçekleştirdim. Kars Havaalanı’nı Kafkaslar Bölgesi’nin en modern havaalanı haline getiriyoruz.

Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Demiryolu’nun kayıp halkası Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun yapımını başlattım.

Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni başlattım. Kars’ı Nahçıvan ve İran’a demiryoluyla bağlayacak olan Kars -Iğdır -Aralık - Dilucu-Nahçıvan projesini başlattım.
Asrın projesi olarak nitelenen ve denizin 60 metre altından Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan ve 26 Şubat’ta Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ilk yürüyüşünü gerçekleştirdiği Marmaray projesini önemli bir aşamaya getirdim.

Yatırım değeri 1 Milyar Doların üzerinde olan ve dünyanın sayılı projelerinden Avrasya Tüp Geçit projesinin temelini de Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla birlikte attım. 56. Dönem Milli Güvenlik Akademisi mezunuyum. Aldığım birçok ödüle ilave olarak, geçtiğimiz yıl Kazakistan’da Fahri Profesörlük unvanı ile ödüllendirildim. Sakin bir talebe olarak karıştığım hayata; sakin ve çalışkan bir devlet adamı olarak Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısını kurmaya, politika belirlemeye, Türkiye’nin içerde ve dışarıda yüzünü ağartmaya devam edeceğim.

24. Dönem Kars Milletvekili.

Evli ve 1 çocuk babasıyım, İngilizce bilmekteyim.