Osmanlı İmparatorluğu'nun Manevi Kurucusu Şeyh Edebalı Kimdir? Osmanlı İmparatorluğu'nun Manevi Kurucusu Şeyh Edebalı Kimdir?
İlk yılları
Yunus Özyavuz, 1978'de Samsun'da doğdu. Annesinden zenci müzikleri, babasından ise İtalyan müzikleri dinleyerek müzikle tanıştı.Müzik yaşamına memleketi Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı O sırada Dj Rapper M.C. (Dj Rapper Mic Check) mahlasını kullandı. 1997'de üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirerek mezun oldu.

Silahsız Kuvvet
1998'de yeraltı rap dünyasında Temmuz 2013'te varlığı son bulan bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. 1999'daSilahsız Kuvvet mahlasıyla ilk Türk rap albümü olan Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. Silahsız Kuvvet mahlasıyla 2001'de Sözlerim Silahım ve 2002'de İhtiyar Heyeti isimli iki albüm çıkardı. 28 Aralık 2004'teRadikal gazetesine verdiği röportajda 7 yıl boyunca kullandığı Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer olarak devam edeceğini söyledi.

Sagopa Kajmer
2002'de Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer mahlasını kullanmaya başladı ve aynı adı taşıyan albümçıkardı.2002 yılında Ceza'nın Med Cezir albümünün, 2004 yılında ise Rapstar albümünün prodüktörlüğünü yaptı. Daha sonra Bir Pesimistin Gözyaşları(2004) ve Romantizma 2005) albümlerini çıkardı. 2004'te Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filmi için de müzikler hazırladı ve "Al 1'de Burdan Yak" şarkısına klip çekti.

Sagopa Kajmer, hem albümlerini kendi plak şirketinden çıkartmak hem de yeni yeteneklere kapı açmak amacıyla 11 Ağustos 2005'te eşi Kolera (Esen Güler Özyavuz) ile birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdu. Sagopa Kajmer, Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları ile birlikte 2006 yılında Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer yapmıştır.2007 yılında Kolera ile düet albümleri olan İkimizi Anlatan Bir Şey'i dinleyicilerine sundu. 2008 yılında Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümünü piyasaya sürdü. Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından Avrupa Müzik Ödüleri'nde Hip-Hop kategorisinden Türkiye'de yılın en iyisi olmaya aday gösterildi. 2010 yılında Yeraltı Kafilesi albümünü çıkardı.

2010 yılında eşi Kolera ile Bendeki Sen albümünü yayınladı. 2010 yılında ilk kez düzenlenen TRT Müzik Ödülleri'nde halkın oylarıyla belirlenen "Yılın Albümü" kategorisine aday gösterildi. Ayrıca yine 2010 yılında yayınlanan Yeraltı Kafilesi (Kafile 2)'nin yapımcılığını yapmıştır. 2011 yılı içerisinde Saydam Odalaralbümünü piyasaya sürdü. 2012 yılında ise "Istakoz" ve "40" adlı şarkılarını internet üzerinden yayınladı. 2013 yılı içerisinde yeni bir albüm çıkaracağını resmiTwitter hesabından duyurmuştur. Sagopa Kajmer, kendi orkestrası olan Pesimist Orkestra ile birlikte 2013 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında bir turne düzenlemiş ve turne kapsamında 15 tane şehirde konser vermiştir.

8 Temmuz 2013'te Kalp Hastası albümünü satışa sundu. Albümde 19 şarkı bulunmaktadır. "İster İstemez" adlı şarkıda kendisine eşi Kolera eşlik etmiştir.Albüm çıkmadan 1 gün önce Sagopa Kajmer, "Düşünmek İçin Vaktin Var" adlı şarkısını internet üzerinden yayınlamış ve şarkıya bir de klip çekilmiştir. Bu şarkı Sagopa Kajmer'in Kalp Hastası adlı albümünde de yer almıştır.
2014 yılının başlarında Pesimist EP 6 isimli EP'sini yayınlayacağını duyurmuştur. İnternete ücretsiz olarak sunulan ve isteyen herkesin dinleyebildiği ve indirebildiği bu EP, 20 Mart 2014 tarihinde yayınlanmıştır ve toplam 9 şarkıyı kapsamaktadır. 6 Mayıs 2014'te Birol Giray (BeeGee) ile birlikte "Abrakadabra" adlı parçayı ücretsiz olarak dinleyicileriyle paylaşmıştır. Son olarak Cem Adrian'ın "Artık Bitti" şarkısının scratch kompozisyonlarını yazıp şarkıya back vokalde bulunmuştur.

2015 yılının başlarında ise önceden çıkardığı bazı albümlerin beatlerini YouTube üzerinden paylaşmakta ve 1998-2001 yılları arasındaki beatlerini Underground Years isimli bir kaç bölümden oluşan toplama albümleri yine YouTube aracılığıyla paylaştı.
17 Haziran 2015 tarihinde "Bilmiyorum" adlı parçasını Youtube üzerinden ücretsiz olarak dinleyicileriyle paylaşmıştır.

Wikipedia