RİZE - 1940, İsmail, Hadice - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce - Hukukçu, Sanayici - İ.Ü. Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanı, MTTB Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı, Birlik Vakfı, TGTV (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşaviri - XX ve XXI inci Dönem İstanbul Milletvekili - Kültür Bakanı - Evli, 4 Çocuk. 

İsmail Kahraman (1940, Rize, Türkiye), Türk Avukat, siyasetçi.) İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı,Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan ÜniversitesiGeliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır.Siyasi Karıyeri
Refah Partisi'nden XX. ve Fazilet Partisi'nden XXI. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı olarak görev aldı.Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak XXVI. Dönem İstanbul Milletvekilliği oldu. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklanmıştır.
Milli Türk Talebe Birliği Tekirdağ Şubesinin davetlisi olarak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine gelen, eski Kültür bakanı ve MTTB Genel Başkanı İsmail Kahraman, MTTB döneminde ve Kültür Bakanlığı yaptığı dönemdeki hatıra ve anılarını davetlilerle paylaştı. Talebe teşkilatlarının çok mühim olduğunu, talebe teşkilatlarının yeniden ihyası ve çok önem verilmesi gerektiğini, kişinin talebeliğinde meselelere vukuf edilmesi gerektiğini belirten Kahraman, Fatih Sultan Mehmet’in vasiyeti de olan Ayasofya’nın Camiye dönüştürülmesinin neden yapılamadığını örnekleri ile anlattı. Bakanlık günlerinde Ayasofya’nın tadilat işlerinin bitirilmesi için talimat verdiğini, 3 gün sonra Amerika’dan gelen bir heyetin 500 milyon dolar teklif ederek Ayasofya çevresinde tadilatın devam etmesi için teklif verdiğini söyledi. Ayasofya’da namaz kılmak için çalışmalar başlattık ancak Tanklar Sincan’da erken yürüdü dedi.Memduh Şevket Esendal Konferans Salonunda yapılan programın sonunda İsmail Kahraman’a, MTTB Tekirdağ Şube Başkanı Eşref Tekin tarafından gecenin anısına bir tablo hediye edildi. Programa, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Osmanlı İmparatorluğu'nun Manevi Kurucusu Şeyh Edebalı Kimdir? Osmanlı İmparatorluğu'nun Manevi Kurucusu Şeyh Edebalı Kimdir?