Prof. Dr. Ahmet Bolat Kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat Kimdir?
Darbe gecesi Erdoğan'ı gören FETÖ'cü yazar komaya giriyor

15 Temmuz darbe girişimi gecesi internet üzerinden canlı yayın yapan STV eski muhabiri Şemsettin Efe ve Zaman Gazetesi eski yazarı Kerim Balcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı darbeye karşı koymaya çağıran konuşmasını duyunca şoke oluyorlar. Açıklamalarından darbenin mutlak suretle başarılı olmasını beklediği belli olan Kerim Balcı, Erdoğan'ın halkı sokağa davet ettiğini öğrendikten sonra, "bu bizzat Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinden falan gelen bir şey mi?" diye program sunucusu Efe'nden teyit istiyor. Bir süre sessiz kalan Balcı ardından skandal açıklamalar yapıyor. Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasının vahim hata olduğunu kaydeden, teröristbaşı Fetullah Gülen'in kalemlerinden Balcı darbeyi püskürten halkı da, “bizim halkımız bırakın G3 kurşununa karşı durmayı, yerde yatmayı bilmez. Askerliklerini ücretli yaptılar” sözleri ile de küçük görüyor. Erdoğan'ın direnmek yerine cuntacı askerler ile “pazarlık” yapması gerektiğini vurgulayan yani teslim olmasını isteyen Balcı, “Cumhurbaşkanının söylemlerinin ve söylediklerini herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Zaten akli melekelerinin koruyacak bir durumda olduğunu zannetmiyorum” diyor.

VİDEOYU İZLEMEYİN



Kerim Balcı Kimdir?

Gazeteci, yazar ve akademisyen Kerim Balcı (d. 1971) Zaman ve Today’s Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı ve Turkish Review dergisinde genel yayın yönetmenliği yaptı. Balcı, yazılarında özellikle Türk dış politikası, Arap-İsrail çatışması ve barış süreci, dinler arası diyalog ve edebiyat kritiği konularına değiniyor. Kerim Balcı Boğaziçi Üniversitesi’nde Fizik ve Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümlerinde lisans, İsrail’in Kudüs İbrani Üniversitesi’nde yüksek lisans ve İngiltere’nin Durham Üniversitesi’nde doktora eğitimleri aldı. 

Kerim Balcı’nın ikinci Irak savaşı hakkında yayınlanmış Kimin Savaşı? adlı bir derleme eseri, Osmanlı Dönemi Fotoğraflarıyla Kudüs Albümü adlı bir prestij eseri ve akademik ve popüler derleme kitap ve ansiklopedilerde yayınlanmış bir dizi makalesi bulunuyor.