BEBEĞİNİZİ SARSMAYIN

Uzman doktorlar anneleri Ağlayan çocuğunuzu sarsmayın şeklinde uyarıyor. Doktorlar ağlayan bebekleri sakinleştirmeleri için annelere birçok bilgi verdi. Ne olursa olsun ağlayan bebeklerin sarsılmaması gerektiğini bildiriyor.

Bütün anne babaların bu konuda bilgi sahibi olması gerektiği belirtiliyor. Ağlayan çocuğunuzu sarsmayın çünkü sarsılma çocukların beynindeki kan damarlarının yırtılmasına, zekâ geriliğine ve hatta çocukta görme kusurunun meydana gelmesine yol açıyor. Sarsılma ya da savrulma sonucu her yıl binlerce bebek ölümü gerçekleşiyor.

Bebeğinizi sakinleştirmek için her şeyi yapmanıza rağmen bazen bebeğiniz sakinleşmeye bilir. Bu gibi durumlarda kendinizi kontrol etmeyi başarmalısınız. Çünkü sizin sinirli olmanızdan bebeğinizde etkilenmektedir. Derin derin nefes alın ve mümkünse bebeğinizi güvenli bir yere güvenli bir şekilde bırakarak odadan çıkın. Bu seferde kendinize sakinleşmek için 5-10 dakika zaman ayırın. Tekrar bebeğinizin yanına döndüğünüz zaman güler yürü olun. Ağlayan çocuğunuzu sarsmayın bunun yerine bebeğinizi sakinleştirmek için çaba harcayın. Minik yavrunuz ağlarken onu sakinleştirmek için yapabileceğiniz birçok şey vardır.

·         Minik yavrunuz acıkmış, susamış, altını kirletmiş ya da hasta olmuş olabilir. Bunları kontrol etmelisiniz. Sadece onu kucağınıza almanızı ve güvende olduğunu hissettirmenizi istiyor olabilir.

·         Bebeği yumuşak bir battaniye ile sarmalısınız. Ağlamasının sebebi rahat hissetmemesi olabilir

·         Bebeğinizi kucağınıza alın ve onunla hafif sallantılı bir gezi yapın ya da pusetine dikkatlice yerleştirip puset ile birlikte gezdirin

·         Bebeğinizle yürüyüşe çıkın

·         Emzik kullanmaya devam ediyorsa emziğini verin

·         Bebeğiniz diş çıkarıyorsa ve diş çıkarması ağrılı geçiyorsa bu yüzden ağlıyor olabilir. Doktor kontrolünde diş eti kaşıyıcısı verin

·         Kendini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlamak için ona sakin, yavaş ve tatlı bir ses tonu ile ninni ve ya şarkı söyleyin.

·         Bebeğinizle konuşun