23 Mayıs 2012 Çarşamba
Sharon Stone’un o iç çamaşırı bende
İşte Galatasarayın çılgın transfer listesi
Memurları üzecek gelişme!
Yahşi Cazibe dizisinin son bölümü çekildi ve bitti...
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atatürk Üniversitesi’nden Uluslararası “anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi”
22 Şubat 2012 Çarşamba 12:52

Atatürk Üniversitesi’nden Uluslararası “anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi”

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun zirvesinde 1. Kış Zirvesi” sempozyumunda turizm, spor, biyoçeşitlilik ve küresel değişimler konuları ele alınacak ve işbirliği imkânları araştırılacak. Uluslararası katılımlı program 23 Şubat’ta başl

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun zirvesinde 1. Kış Zirvesi” sempozyumunda turizm, spor, biyoçeşitlilik ve küresel değişimler konuları ele alınacak ve işbirliği imkânları araştırılacak. Uluslararası katılımlı program 23 Şubat’ta başlayacak ve 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.

22 Şubat’ta verilecek gala yemeğiyle başlayacak Zirve, 23 şubat’ta, saat 14.30’da, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılış konuşmaları ve bilimsel oturumlarla devam edecek.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle Erzurum’a yapılan kış sporları tesislerinin ve bu tesislerde düzenlenen ulusal ve uluslararası kış sporları etkinliklerinin Erzurum’un ve bölgenin kış potansiyelini harekete geçirdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Daha önce konuyla ilgili yine uluslararası katılımlı bir sempozyum düzenlemiş ve karın bölgemiz için ekonomik bir değere nasıl dönüşebileceği konusunu araştırmıştık. Şimdi ise, atılan o adımların bir devamı olarak, ‘Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi’ni yapıyoruz. 26 Ülkeden 70’in üzerinde bilim adamı katılıyor. Bu kez sadece kar teması etrafında bir çalışma yapılmayacak. Dünyanın endemik bitkiler bakımından en güçlü bölgelerinden birisinde yaşıyoruz. Bu Zirve’de, bölgemizin biyoçeşitliliği, turizm potansiyeli, bölgemizin diğer ekonomik değerleri ve özellikleri, küresel ısınma ve bunun yöresel etkisi gibi, çok farklı onlarca konu ele alınarak bilimsel olarak değerlendirilecek.”

Rektör Koçak, sempozyum sonuçlarının bölgemizin potansiyelinin doğru bir şekilde harekete geçirilmesi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
MAGAZİN