21 Mayıs 2012 Pazartesi
Kamuda istihdam edilenlerin sayısı rekora koşuyor
Tarihin Arka Odasında bunu da gördük
Ankaragücünün genç futbolcusu Muammer İnanç vefat etti
Ceyda Ateşin şaşırtan değişimi
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Araçlarının Kış Bakımını Yaptırmayanlar Yolda Kaldı
22 Şubat 2012 Çarşamba 11:27

Araçlarının Kış Bakımını Yaptırmayanlar Yolda Kaldı

Tüm yurtta etkili olan soğuk hava dalgası kış bakımlarını yaptırmayan araçları hazırlıksız yakaladı. Sakarya’da soğuklardan etkilenen araçlar sanayilere akın etti.

Tüm yurtta etkili olan soğuk hava dalgası kış bakımlarını yaptırmayan araçları hazırlıksız yakaladı. Sakarya’da soğuklardan etkilenen araçlar sanayilere akın etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da etkisini gösteren soğuk ve kar yağışı sonrası buzlanma kaynaklı yaşanan kazaların dışında, soğukların yol açtığı motor arızaları da meydana geldi. Özellikle kış bakımını yaptırmayan araçlar soğuk hava sonrası yolda kalırken, birçok araç adeta sanayilere akın etti.

Sakarya genelinde özellikle ilçelerde etkisini daha fazla hissettiren soğuklardan dolayı arıza yapan araçlar sanayi esnafının da yüzünü güldürdü. Kış bakımını zamanında yaptırmayan araçların özellikle ateşleme ve motor aksamlarında arızalar yaşanırken, oto tamir ustaları sürücüleri bakımlarını zamanında yaptırmaları konusunda uyardı.

Akyazı sanayi sitesinde oto elektrik üzerine faaliyet gösteren Hüseyin Saim araç sahiplerinin kış öncesi mutlaka akü ve ateşleme sistemlerini kontrol ettirmeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu sistemler soğuk havalardan en çok etkilenen bölümler. Kış öncesi ve belli periyotlarda bunların kontrol edilmesi araç sahiplerinin faydasına olacaktır. Ayrıca yoldaki su birikintilerine hızlı girmesi yine aynı şekilde aracın ateşleme sorunu oluşmasına neden olmaktadır. Su birikintileri hem kazalara sebeiyet vermesi hem de aracın ateşleme sistemlerine zarar vermesi açısından sürücülerin kaçınması gereken bir konudur” dedi.

ARAÇLARININ KIŞ BAKIMINI YAPTIRMAYANLAR YOLDA KALDI

ARAÇLARININ KIŞ BAKIMINI YAPTIRMAYANLAR YOLDA KALDI

Kaynak:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
MAGAZİN