Oral, yaptığı açıklamada, Nevşehir’de erken yaşta evliliğin boşanma nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını, bunu aile içi şiddetin ve ekonomik nedenlerin izlediğini söyledi.
Özellikle Nevşehir’de yaşanan erken yaşta evliliklerin büyük çoğunluğunun boşanmalar ile sonuçlandığını dile getiren Oral, şu bilgileri verdi:
“Erken yaşta evlenen çiftler, o yaşlarda fazla gelişmemiş olduklarından dolayı, bir süre sonra geçinemez hale geliyorlar. Bu da aile içinde anlaşmazlıklara, tartışmalara neden oluyor ve bu tür evlilikler fazla sürmüyor. Aynı zamanda erken yaşta evlenen çiftler arasında iletişim kopuklukları da yaşanınca çiftlerden mutlaka biri boşanma talebinde bulunuyor.
Erken yaşta evlilikten sonra en çok boşanma nedenleri arasında aile içi şiddet geliyor. Geçimsizlik yaşayan çiftler sürekli birbirleri ile tartışıyor ve aile içi şiddete dönüşüyor ve boşanmalara neden oluyor. Bunun yanı sıra Ekonomik problemlerden dolayı boşanmalar da var.
Boşanmaya karar veren çiftler, eğer varsa çocukları konusuna hassasiyet göstermeliler. Çünkü çocuklar da bu gelecekte olumsuz etkilere yol açabiliyor. Boşanma kararı alan çiftler çocuklarına bunu uygun yolla kısa süre içinde anlatmalı. Uzun süreye yayarlarsa çocuklar da psikolojik problemlere yol açabilir. Çocuğa boşanma kararı kısa ve öz bir şekilde net olarak anlatılmalıdır.”